کد خبر 272340
۲۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۰

اسرائیل نگران توافق ایران و آمریکاست

اسرائیل نگران توافق ایران و آمریکاست

به گزارش جروزالم پست، مقامات اسرائیلی نگران‌اند که ترامپ با توافقی ضعیف با ایران موافقت کند و فرصت حمله به برنامه هسته‌ای تهران را از دست بدهند.

به گزارش پایگاه خبری حیات ، باشگاه خبرنگاران به نقل از جروزالم پست نوشت؛  چندین منبع ارشد اسرائیلی هشدار داده‌اند که خطر واقعی وجود دارد مبنی بر این‌که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، ممکن است با یک توافق هسته‌ای ضعیف با ایران موافقت کند. این منابع به‌ویژه نگران‌اند که چنین توافقی، فرصتی را که اکنون ارتش اسرائیل برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران در اختیار دارد، از بین ببرد.

در ماه‌های اخیر، امیدواری بسیاری میان مقامات اسرائیلی شکل گرفته بود که ترامپ به اسرائیل مجوز حمله گسترده هوایی به تأسیسات هسته‌ای ایران را بدهد، شاید حتی در ماه‌های ابتدایی سال ۲۰۲۵. اما با توجه به مواضع متناقض ترامپ – از تهدید شدید ایران گرفته تا تمایل به دستیابی به توافق – برخی منابع اسرائیلی اکنون معتقدند احتمال امضای یک توافق ضعیف بیشتر از گذشته شده است.

با این حال، به گزارش جروزالم پست، برخی دیگر از منابع هنوز امیدوارند که ترامپ در پشت‌پرده متوجه ناکارآمدی یک توافق است و در نهایت یا به اسرائیل برای اقدام نظامی چراغ سبز می‌دهد یا اینکه با تهدید و فشار، ایران را به پذیرش توافقی بهتر از نسخه ۲۰۱۵ وادار می‌کند.

تقریباً همه منابع مورد گفت‌وگو با جروزالم پست تأکید دارند که در ماه آوریل تحولات مهمی در پرونده هسته‌ای ایران رخ خواهد داد. با این حال، مشخص‌شدن کامل سیاست دولت ترامپ نسبت به ایران ممکن است تا تابستان به درازا بکشد.

در همین راستا، کشورهای انگلستان، آلمان و فرانسه به ایران تا ماه ژوئن فرصت داده‌اند که در مسیر حل بحران هسته‌ای پیشرفت نشان دهد؛ در غیر این‌صورت، آن‌ها آماده‌اند تا از مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها (snapback) ذیل توافق ۲۰۱۵ استفاده کنند.

به‌رغم اینکه ترامپ کمتر درباره بازگشت تحریم‌های بین‌المللی صحبت کرده، اما جروزالم پست یادآور می‌شود که او در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش نشان داده بود به تحریم‌ها به‌عنوان ابزار فشار علاقه‌مند است، و بخش بزرگی از سیاست او در قبال ایران بر همین اساس طراحی شده بود.

به نوشته این روزنامه، دور دوم مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا قرار است روز شنبه در عمان آغاز شود.

گفتنی است، آخرین دور جدی مذاکرات هسته‌ای میان ایران، آمریکا و طرف‌های میانجی به اواخر سال ۲۰۲۳ بازمی‌گردد؛ پیش از حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل. پس از آن، دولت بایدن مذاکرات را از نظر سیاسی غیرقابل توجیه دانست.

جروزالم پست در پایان یادآور می‌شود که دولت بایدن در آغاز کار خود اعلام کرده بود به‌دنبال احیای توافق ۲۰۱۵ است؛ توافقی که ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش با تکیه بر عملیات موساد در سال ۲۰۱۸ – که بخشی از اسناد برنامه هسته‌ای ایران را فاش کرد – تضعیف کرده بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha